Tek na smučeh

Tek na smučeh je šport, ki na prvi pogled ne deluje tehnično preveč zahtevno. Ko pa se znajdete na progi s smučkami na nogah, le vidite, da ni tako zelo lahko.
Sicer vsak začetnik, ki vsaj malo obvlada svoje telo, lahko teče sam in brez posebnih težav. Vendar pa kaj kmalu ugotovi, da zaradi nepravilnih gibov po nepotrebnem izgublja energijo, je počasen in največkrat se konča tako, da mu tek ni več v poseben užitek.
Zato vas lahko naučimo osnov teka na smučeh, tako v klasični, kakor tudi prosti tehniki če pa želite, lahko znanje izpopolnite vse do tekmovalne tehnike. S pridobljenim znanjem vam zagotavljamo, da bo užitek pri teku za vas popoln, saj boste začutili harmonijo gibov lastnega telesa v sozvočju z naravo.
Nudimo vam individualne tečaje teka na smučeh s profesorico športne vzgoje in dvakratno olimpijko ter 18x državno prvakinjo Natašo Lačen. Nataša je naučila uživati v teku na smučeh že zelo veliko privržencev tega športa. Saj, kot nekdanja vrhunska tekmovalka, pozna tek na smučeh v popolnost, prav tako pa ima kod profesorica športne vzgoje občutek za učenje in pozna različne metode postopnosti pri osvajanju novih motoričnih znanj.
Tečaji se izvajajo na tekaških progah v Črni na Koroškem (naravni sneg), v Bistri nad Črno (zasneževanje) in na Breškem jezeru v Avstriji (zasneževanje) kjer je možno teči že od decembra dalje.
Če še niste popolnoma prepričani ali je to šport za vas, želite pa poizkusiti, si lahko izposodite celotno tekaško opremo.

Pri nas si lahko tudi izposodite opremo.
Cena kompleta (čevlji, palice, smuči) je 15,00EUR.