AKTIVNE POČITNICE »MTB KOLESARSKI TABOR«

Pet dnevne aktivne počitnice MTB kolesarskega tabora za osnovnošolske otroke starosti od 10 do 15 let z našo ekipo potekajo v času poletnih šolskih počitnic, od ponedeljka do petka. Na voljo sta dva termina od 19.8. do 23.8. / 26.8. do 30.8.2019. Namenjen je vsem otrokom iz celotne Slovenije. Nastanitev po sobah je izoblikovana glede na starost otrok.

Vsebina in aktivnosti se vedno prilagajajo predznanju, starosti in dinamiki skupini. Skupine so izoblikovane glede na sposobnosti otrok. Ekipo sestavljajo izkušeni animatorji ter strokovno usposobljeni inštruktorji, ki so skrbno izbrani, imajo izkušnje z delom z otroki in jim znajo prisluhniti. Aktivne počitnice v MTB kolesarskem taboru bodo otroci preživeli predvsem na kolesu, v naravi, kjer se bodo učili osnovnih veščin MTB kolesarjenja in svoje znanje tudi izpopolnjevali.

NAMESTITEV

Kolesarji bodo skupaj z vaditelji in trenerji nastanjeni v Bad&breakfastu BikeSki, ki se nahaja v centru Mežice, v neposredni bližini »pump tracka« in vseh izhodišč na enosledne poti. Otroci bodo v 3–4 posteljnih sobah.

DOPOLDANSKE AKTIVNOSTI

* kolesarske spretnosti na »pump tracku« (tlačilna steza)

Pump track je za otroke idealen začetek vadbe mtb kolesarjenja. Spoznali bomo vašega otroka kolesarja, kaj vse je že sposoben narediti na kolesu, kje ima težave in kje bo zanj poudarek učenja v naslednjih dneh.

* kolesarjenje na start enega naših »trailov«(enoslednic) in spust po njem. Vožnja bo potekala po etapah, vmes se bomo ustavljali, učili, demonstrirali, popravljali…

* vožnja s kolesom po rovih rudnika Mežica, je prav posebno doživetje, ki ga zares ni moč opisati z besedami, zato bo to za vašega otroka enkratna izkušnja!

*Vožnja po najdaljšem »flow trailu« v Evropi iz Pece, pa je zagotovo poslastica št.1 in prekrasen zaključek našega tabora.

POPOLDANSKE AKTIVNOSTI

– trening na »pump tracku«

– shutle-vožnje po »trailih«

– xc ture po okoliških hribih

– kopanje na jezeru Sonnegersee

– teoretično spoznavanje kolesa

VEČERNE AKTIVNOSTI

* spoznavni večer in druženje ob sodu z ognjem
* kino pod zvezdami