Kolesarski tabor 2019

AKTIVNE POČITNICE »MTB KOLESARSKI TABOR BikeSki«

Pet dnevne aktivne počitnice MTB kolesarskega tabora za osnovnošolske otroke starosti od 10 do 15 let z našo ekipo potekajo v času poletnih šolskih počitnic, od ponedeljka do petka. Na voljo je en termin od 17.8. do 21.8. 2020. Namenjen je otrokom iz celotne Slovenije.

Vsebina in aktivnosti se vedno prilagajajo predznanju, starosti in dinamiki skupini. Skupine so izoblikovane glede na sposobnosti otrok. Ekipo sestavljajo izkušeni animatorji ter strokovno usposobljeni inštruktorji, ki so skrbno izbrani, imajo izkušnje z delom z otroki in jim znajo prisluhniti. Aktivne počitnice v MTB kolesarskem taboru bodo otroci preživeli predvsem na kolesu, v naravi, kjer se bodo učili osnovnih veščin MTB kolesarjenja in svoje znanje tudi izpopolnjevali.

 

NAMESTITEV

Otroci bodo skupaj z vaditelji in trenerji nastanjeni v Bad&breakfastu BikeSki, ki se nahaja v centru Mežice, v neposredni bližini »pump tracka« in vseh izhodišč na enosledne poti. Nastanjeni bodo v 3–4 posteljnih sobah. Nastanitev po sobah je izoblikovana glede na starost otrok.

 

 

DOPOLDANSKE AKTIVNOSTI

* kolesarske spretnosti  na »pump tracku« (tlačilna steza)

Pump track je  za otroke idealen začetek vadbe mtb kolesarjenja. Spoznali bomo vašega otroka-kolesarja, kaj vse je že sposoben narediti na kolesu, kje ima težave in kje bo zanj poudarek učenja v naslednjih dneh.

* kolesarjenje na start enega naših »trailov«(enoslednic) in spust po njem. Vožnja bo potekala po etapah, vmes se bomo ustavljali, učili, demonstrirali, popravljali…

* vožnja s kolesom po rovih rudnika Mežica, je prav posebno doživetje, ki ga zares ni moč opisati z besedami, zato bo to za vašega otroka enkratna izkušnja!

*Vožnja po najdaljšem »flow trailu« v Evropi iz Pece, pa je zagotovo poslastica št.1 in prekrasen zaključek našega tabora.

 

 

POPOLDANSKE AKTIVNOSTI

– trening na »pump tracku«

– shutle-vožnje po »trailih«

– xc ture po okoliških hribih

– kopanje na jezeru Sonnegersee

– teoretično spoznavanje kolesa

 

VEČERNE AKTIVNOSTI

* spoznavni večer in druženje ob sodu z ognjem

* analize in videoanalize dnevnih aktivnosti (treningov)
* kino pod zvezdami (ogledi različnih mtb filmov)
* družabne igre

 

OSTALO

Otroci bodo imeli dnevno na voljo poleg polnega penziona tudi, napitek, sadje (jabolka, banane).
V primeru slabih vremenskih razmer, se program lahko deloma spremeni, oz. se prilagodi na vremenske razmere.

 

OPOMBE

Možnost plačila na obroke. Zadnji obrok mora biti poravnan na dan pričetka aktivnih počitnic.

V primeru bolezni otroka se vrne sorazmerni znesek z dnevi neudeležbe ob predložitvi zdravniškega potrdila in obvestila po elektronski pošti na:  p.doler@bikeski.si

Ob prijavi svojega otroka dovoljujete uporabo osebnih podatkov za potrebe društva. Društvo se obveže, da bo osebne podatke obdelovalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih ne bo posredovalo tretjim osebam. Dovoljujete tudi uporabo slikovnega in videogradiva posnetega na taboru (objava na lastni internetni strani) v okviru svojih dejavnosti. Če je oseba mlajša od 18 let, mora biti prijava poslana s strani staršev oz. zakonitega zastopnika.

Posebej opozarjamo, da so aktivne počitnice namenjene preživljanju z naravo in okolico.  Uporabe telefonov, tabličnih računalnikov ne dovolimo.

Obvezna oprema: kolo (all mountain ali enduro), zaščitna čelada (full face), kolenčniki, komolčnik, rokavice, očala, (želva-body armor).

Obvezno nezgodno zavarovanje za otroka.

Otrokom nudimo 24-urno varstvo.

 

V CENO JE VKLJUČENO:

  • 4x spanje
  • 4x poln penzion
  • Karta za vožnjo po rovih rudnika Mežica
  • Karta za Flow trail Peca
  • Karta za kopanje

CENA TABORA ZNAŠA 240 EVROV.

 

Prijave so zaradi zapolnitve prostih mest onemogočene.
več informacij info@bikeski.si